21 de juny del 2011

Willkommen Sommer!

Avui se celebra a Berlín La Fête de la Musique , una festa que va començar a Paris el 1982 i que s’ha anat globalitzant fins arribar avui a en dia a celebrar-se en més de 340 ciutats de tot el món.

Una festa que dóna la benvinguda a l’estiu!!


Berlín és una ciutat amb una oferta cultural molt potent. A l'estiu, amb el bon temps, aquests festivals (i pràcticament tota la població de Berlín) es traslladen al carrer .

El 12 i 13 de juliol va tenir lloc el Karneval der Kulturen der Welt, on 4.700 participants (de 80 nacions diferents) van desfilar per la ciutat mostrant els seus signes d’identitat, els seus balls i vestits tradicionals o ballant per reivindicar alguna causa social (com l’ús responsable de l’aigua o en contra de l’energia nuclear). Paral·lelament, el barri de Kreuzberg es va omplir de parades tradicionals i de concerts a l’aire lliure.

La setmana passada la festa cultural es va traslladar a Neukölln (considerat per molts ja el barri més cool de Berlín) en el festival d’art “48 Stunden Neuköln” (48 hores Neukölln). És el festival d’art d’aquest tipus més important de l’any a Berlín. Només l’any passat es van oferir més de 770 actes (exposicions, performances, etc.).

L’estiu acaba de començar i amb tanta oferta cultural per davant, només tinc una possibilitat: aprofitar al màxim aquesta oportunitat!!!

1 comentari: