19 de juliol del 2011

Homenatge a un platense: Facundo Cabral

Doncs, sí. Facundo Cabral va nèixer a La Plata el 22 de maig de 1937. Un dia abans del seu naixament, el pare del cantautor va marxar del domicili familiar i, coses de la vida, juntament amb la seva mare i germans van acabar mudant-se al sud del país. Però La Plata va ser la ciutat que va escoltar, per primera vegada, la seva veu en forma de plors i crits de nadó.
Amb una infància difícil, Facundo Cabral era alcohòlic amb 9 anys i va acabar a la presó als 14, on un sacerdot el va ensenyar a llegir i escriure. Un cop fora, va iniciar la seva carrera musical.
L'èxit definitiu, va arribar al 1970, de la mà de "No soy de aquí, ni soy de allá" que es va traduir a 9 idiomes i va ser cantada per artistes com Julio Iglesias o Neil Diamond. Durant la dictadura argentina, ja era considerat un cantautor de protesta així que es va exiliar a Mèxic al 1976. Vuit anys desprès va tornar i va seguir amb la seva exitosa carrera.
Facundo Cabral va ser assassinat fa 10 dies a Ciudad de Guatemala, víctima d'un atemptat que, suposadament, anava dirigit a l'empresari que l'acompanyava.

Aquí teniu dues de les seves cites més famoses:

"El que no está dispuesto a perderlo todo, no está preparado para ganar nada".
"Yo sigo siendo tan inocente que,me sigue alumbrando la bendita esperanza de que algún día los poetas gobernarán el mundo".

I el vídeo de la cançó que el va catapultar a la fama.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada